diumenge, 25 de maig del 2008

Cap i Cua

Avui, mentre mirava una pel·licula, he mirat l'hora del video, i m'he adonat que era cap i cua, les 15:51, llavors m'he preguntat quans cap i cua hi han, pel que fa les hores clar.

He començat a donar-hi voltes i no podia deixar de pensar-hi, llavors he raonat una mica, tot pensant amb les possibilitats existents. I només hi han 16 cap i cua, si ho heu sentit bé, de 1440 minuts que hi han durant les 24 hores, només tenim 16 minuts que són cap i cua.
De fet és d'esperar si ho raonem una mica. Tenint en compte que només hi han 24 hores, com a màxim podria haver 24 cap i cua, ja que només es pot donar una vegada per hora, és irrepetible. Després hem de descartar aquells números que girats donguin un número superior a 59 minuts, per exemple l'hora 06, no pot haver un minut 60, no existeix, per tan hem de descartar l'hora 06, 07, 08 i 09, per tan de 24 possibilitats, ens hem carregat 4 d'un sol cop. Això ho podem traslladar quan són les 16, igual que les 06 no es pot repetir pels mateixos motius, per tan, les 16, 17, 18 i 19 no poden tenir cap i cua per motius lògics, ens hem carregat 4 més. I de les 20 en endavant es poden repetir en els minuts. Conclusió, 24 menys 8 són 16.

Ja puc dormir tranquil aquesta nit. Per cert Joan, aquesta podria ser una pregunta d'examen a fi d'any........

4 comentaris:

(A)Nneta ha dit...

Cullons Marc! El a fa estar aburrit.....jajajajajajs

Irina ha dit...

joe...molt be marquitus!!!!!! jajaja, a mi a vegades tb em dóna per pensar en aquestes coses..i el més fotut és q no puc parar fins q ho resolc oi? jajaj
Siiiiiiiiiii, pregunta de cap d'any!! Quants cap i cua tenim en 24h??? jajaj

Anònim ha dit...

el que dona de si teni la dona traballan el dumenja ja ja ja

Anònim ha dit...

Torno a ser jo,
Aquí et poso un 10.
El teu pare