dilluns, 12 de maig del 2008

Música alta i clara

Fa temps que no puc posar la música ben alta mentre faig feina de casa. No puc perquè no tenim espai on posar aquells altaveus enormes que tenia a l'habitació de casa els pares, on posava els Dire S, o el Michael J, o Seal, o Bruce amb el volum ben alt mentre estava estirat el llit pensant aamb tontaries.
Avui, aprofitant el dia de festa, he anat a buscar l'Andreu (que també tenia festa) per anar a una tenda de Manresa a mirar altaveus, la meva sopresa ha sigut que no hi ha gaire variatat, es veu que això d'escoltar la múscia Alta i Clara ja no es porta. La gent prefereix el home cinema, que no dic que no estigui bé, però home, prefereixo sentir la música alta i sense espatecs i sorollets d'uns altaveus dolentots i petitots.
L'home de la tenda (molt amable) m'ha comentat que abans en tenia de tot tipus, però ara, amb els mp3 de butxaca etc... la gent ja no compra equips d'alta fidelitat.
Crec que és un error no voler escoltar la música autèntica, sense retall de senyal (que és el que passa amb el mp3). La música cal sentir-la amb tots els senyals bens nets sense retallades, perquè llavors no estem escoltan la música autèntica amb tots els seus detalls sonorístics que van crear per sentir-la.
Els altaveus que ens ha ensenyat valen 280 euros, i clar, no sé què fer, llàstima que l'Anna no li agradi tan com a mi sentir la música ben alta... potser haurem de sacrificar espai del pis i posar els altaveus que vaig heredar del Dani, restaurant-los una mica per cambiar-li la imatge antiga que tenen. De fet a mi ja m'estan bé, jo ho faig per l'Anna, que no vol tenir aquells altaveus tan grans pel mitg... a veure què decidim!