diumenge, 16 de desembre del 2007

L'Euro

Com ens van enganyar quan l'any 2002 vam entrar a l'Euro..... "no us preocupeu que els preus seran els mateixos" deien els ministres i polítics.
Tenien una part de raó, la nòmina sí que era la mateixa, dividit per 166,386, divisió exacte i clavada, ni un cèntim més. Però, en el bar per exemple, la divisió no els hi resultava fàcil, i no sé ben bé si va ser perquè no els hi van funcionar bé les calculadores per un efecte 2000 retardat, o va ser un error fet expressament, però el cas és que un tallat que em costava 100 peles, el dia 2 gener va a passar-me a costar 1 puto euro, què estrany oi?? si faig la divisió per 166,386 (tal i com em va dir el ministre que fés) reulta que el resultat era 0,60 euros, una xifra bestant més lluny de 1 euro clavat i pelat..... total, que qui tenia un bar muntat, s'ha fet un 66,386% més ric, perquè estar clar que el pobre camarer que serveix el tallat, segueix cobrant la mateixa nòmina dividida per 166,386 tal i com li van dir que ho fés.....

I ARA em surt el SOLBES i diu que la culpa de que la inflació puji i que nosaltres tinguem menys calers per comprar, és culpa de que deixem massa propina quan fem un café, però "HO HAVEU VIST!!!!!" "LA MARE QUE EL VA PARIR!!!!" quins pebrots que tenen tots plegats, això sí, que ningú es queixi, es veu que tothom li va la mar de bé perquè pensen en fútbol i toros, quina Espanya més llesta, inteligent i culte!!

PD Qui diu l'euro del tallat, diu l'euro de rentar el cotxe, de comprar els tomàquets, el pa, el todo a 100, i una llista infinita que no vull ni tan sols pensar perquè se'm posen els pèls de punta..... CONCLUSIÓ: els empresaris són 66% més RICS, nosaltres som un 66% més POBRES i ningú fa res, bueno si que fem, endeutar-nos per poder arribar a final de mes, i la pilota es va fent més gran......

3 comentaris:

(A)Nneta ha dit...

Si ja ho deia ja Marx... amb el capitalisme només s'aconseguirà q els rics siguin més rics i els pobres més pobres i mira hem hagut d'esperar uns quants anys xo el temps li ha acabt donant la raó! Potser l'any 2002 no erem del tot conscients del q passaria però evidentment la situació ratlla l'escàndol... xo com tu dius aki tot sembla q tant ens foti mentre tinguem el fútbol, els totros, la revista hola.... tot allò q a l'Espanya rancia de Franco ja funcionava (Pan y toros)La veritat és q li possem molt fàcil als governs de la metròpoli espanyola....

Irina ha dit...

i digam-m'ho a mi MArc...
a mi em paga el ministeri la nomina. El mateix ministeri que els hi deiu als empresaris q cada any apugin el sou com a minim l'IPC..doncs a mi ni això!
Em fa vergonya pertanyer a aquest pais d'incompetents, però tb em fa vergonya pertanyer a un país en el q ens deixem trepitjar.
Quina pena

Albert ha dit...

Correcció : el todo a 100 va desaparéixer amb l'euro i curiosament on havia de ser Todo a 166.386 ens vam trobar amb un Todo a 1 euro. Resulta que les calculadores chineses pateixen del mateix efecte 2000 retardat. Tot plegat molt sospitós, m'oloro una conspiració internacional.

Apart, se'ns va dir que hi hauria investigació i persecució dels comersos que arrodonissin a l'alsa els preus i que els preus dels productes de primera necessitat ( i jo hi incloc el café) seguirien igual. Total : una enganyifa. I a nosaltres encara ens va anar mig-bé, si coneixeu algun italià pregunteu-li com els va anar a les terres de Garibaldi.